Om meg

Foto: Torgrim Rath Olsen, Nordlys

Hei! Så kjekt at du ville vite litt mer om meg!

Jeg er først og fremst en kreativ og trivelig fyr, vil jeg påstå! Mer formelt er jeg en profesjonell historieforteller og språkvasker med lang erfaring fra ulike medier og forlagsvirksomhet. Jeg har drevet eget konsulentfirma siden 2015, først som Tekstgården AS, nå som Verdiskaper Rune S. Alexandersen (ENK).

Min utdanning: bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Bodø (2006), studier i russisk språk og litteratur ved Universitetet i Tromsø (2008–2010) samt kunsthistorie ved NTNU (2004).

Som liten slukte jeg alle bøkene jeg kom over. Som ungdom avanserte jeg til å mate trykkpresser og sniklese i tegneserier og pocketbøker på pappas jobb, Aktietrykkeriet i Trondheim. Så fikk jeg prøve meg som korrekturleser samme sted, før jeg til slutt fikk foten innenfor lokalavisa Gaula på Melhus i Sør-Trøndelag. Der ble journalistspiren født, og jeg bestemte meg som 20-åring for at livet handler om å fortelle historier. Hver gang jeg får dykke inn i en ny historie, er jeg i mitt rette element!

I over 20 år har jeg formidlet ekte historier ved hjelp av tekst, bilder, lyd, video og andre kreative virkemidler. Jeg har blant annet jobbet som radioreporter og avisjournalist, hatt mange roller på desken og vært redaktør i et par studentaviser. Og så har jeg bodd i Russland. Full CV kan du se her.

I 2015 ble jeg gründer for første gang. Da kjøpte samboeren min og jeg et småbruk i Vrådal i Telemark og startet firmaet Tekstgården AS sammen. Ideen var å hjelpe folk med å skrive tekster og forbedre språket (språkvask/korrektur). Jeg har jobbet for alle de største forlagene i landet, en rekke høyere utdanningsinstitusjoner samt bedrifter og enkeltpersoner (se her). Jeg har også erfaring med å drive eget forlag og kjenner hele bokprosessen fra A til Å.

Nå har jeg startet helt for meg selv med et litt åpnere og bredere blikk, og da vil jeg gjerne hjelpe deg! Har du et budskap du vil ut med? Ta kontakt, da vel!

Her kan du lese mer om hvilke tjenester jeg tilbyr.

Jeg har baser i Vrådal i Telemark og Tønsberg, men reiser gjerne et stykke for å møte akkurat deg!

Kontaktinfo:

Rune S. Alexandersen
E-post: rune [a] runealex.no
tlf. +47 415 10 339
Organisasjonsnummer: 919 940 182
Adresse: Vråvegen 1087, 3849 Vråliosen (Kviteseid kommune i Vest-Telemark)